Meiboomplanting

Na het succes van vorige jaren wordt opnieuw een feestelijke meiboomplanting gehouden in Tervuren. Hiermee wordt een oude traditie voortgezet, waarvan de wortels reiken tot in een ver verleden. Anno 2019 houden wij dit stukje immaterieel erfgoed met veel verve in stand! Het gemeentebestuur zorgt voor een flinke berkenboom, die met feestelijke linten wordt versierd. Onze boom kan de vergelijking met de Meyboom van Brussel of van Leuven best doorstaan! Overigens ontvangen wij ook dit jaar weer een delegatie van de Leuvense en Brusselse Meyboomplanters. Op de schouders van de jonge welpjes-scouts wordt de grote boom in een kleurrijke optocht aangedragen uit het Hof van Melijn. Feestelijke vlaggen, tromgeroffel en vele blijde gezichten van jong en oud begeleiden de stoet tot voor de Sint-Janskerk, waar de meiboom zal worden “gericht” door de Sint-Hubertusdragers. Een Brass-kwartet van Bravoer zorgt voor sfeervolle koperklanken bij het begin en het einde van het plantgebeuren.

Volkskunstgroep De Rollewagen uit Sterrebeek zal de sierlijke linten dansend rond de stam van de berk vlechten. Zij brengen traditionele volksdansen begeleid door eigen muzikanten op accordeon. Alle aanwezige kinderen kunnen deelnemen aan een rondedans.

De Meiboomplanting eindigt met een heuse wedstrijd touwtrekken door twee groepen van kinderen die de kleuren van Leuven en Brussel zullen verdedigen.

Iedereen is van harte welkom!

  • Woensdag 1 mei op het marktplein van Tervuren vanaf 15 uur