Eten & drinken

Na een heel lange winter is de horeca opnieuw heropgestart.

Om deze heropstart goed te laten verlopen zijn een aantal algemene COVID-19-preventierichtlijnen essentieel:

  • Cafés en restaurants mogen ook binnen weer mensen ontvangen tot 01u00 's nachts.

  • Maximaal 8 personen per tafel (kinderen t.e.m. 12 jaar niet meegeteld).

  • Gasten dragen een mondmasker in de horecazaken, behalve wanneer ze aan tafel zitten. Er wordt verplicht zittend geconsumeerd.

  • Hou 1,5 meter afstand van personeel en andere klanten.

  • Beperk uw verplaatsingen in de horecazaak. Verplaats u enkel van en naar uw tafel en de toiletten, of om de rekening te betalen.

  • Zorg steeds voor een goede handhygiëne door gebruik te maken van de aanwezige handgels of door je handen voldoende te wassen. Was je handen telkens bij aankomst en vertrek.

  • Gelieve contactloos of elektronisch te betalen, vermijd cash zo veel als mogelijk.

  • Reserveer zo veel mogelijk op voorhand je horecabezoek.

  • Kom niet naar de horecazaak indien je zelf of één van je naasten griepsymptomen vertoont.

Hieronder vindt u een overzicht van alle Tervuurse horecazaken. Steun hen met een bezoek maar hou het veilig!

Tervuren kent heel wat drank- en eetgelegenheden en is sinds 2009 ook een straffe streekgemeente. Dit betekent dat de gemeente de streekproducten een warm hart toedraagt en ondersteunt. Meer info over streekproducten uit Vlaams-Brabant: www.straffestreek.be.