MABELE ELEKI LOLA!

Goed nieuws voor wie een abonnement heeft voor het AfricaMuseum. Je kan nu ook de tijdelijke tentoonstellingen bezoeken zonder bijkomend te betalen. Van 29 oktober tot 21 februari 2021 loopt MABELE ELEKI LOLA! van de Congolese kunstenaar Freddy Tsimba.

Voor de eerste tijdelijke tentoonstelling sinds de heropening in 2018 nodigt het museum de kunstenaar Freddy Tsimba uit voor een dialoog met de museumcollecties. In deze bijzondere ontmoeting staan 22 monumentale installaties van Tsimba oog in oog met 30 museumobjecten. Zo staan bijvoorbeeld beelden gemaakt uit patroonhulzen en ander oorlogsmateriaal tegenover de traditionele moeder- en kindbeelden uit de collectie.

Freddy Bienvenu Tsimba (Kinshasa, 1967) studeerde aan de Académie des Beaux-Arts de Kinshasa. Hij is een gekend en gewaardeerd kunstenaar in Kinshasa en op de internationale artistieke scene. Hij is onafhankelijk, geëngageerd en een fervent aanhanger van de mensenrechten.

Koop of verleng je abonnement (20 euro) en bezoek een heel jaar lang het AfricaMuseum, inclusief de tijdelijke tentoonstellingen.

Info: www.africamuseum.be

Expo AfricaMuseum
Expo AfricaMuseum